Módszereink

Az élménypedagógia módszerével dolgozunk, amely interaktív, kültéri (outdoor) tevékenységeket használva intenzív élményt nyújt résztvevőinknek: a kalandos feladatok felpezsdítik és feltöltik őket energiával. 

Amikor az ember saját tapasztalat útján tanul, akkor hatékonyabban képes rálátni saját erősségeire, gyengeségeire, interakcióira, másokkal szembeni viselkedésére.

Az új, ismeretlen helyzetek, új környezet segítenek kimozdítani az embert a megrögzült helyzetekből, megrögzött szokásokból, és/vagy elmélyült konfliktusokból, játszmákból, rákényszerítik őket arra, hogy a valós személyiségjegyeik alapján cselekedjenek, torzításoktól és hétköznapi „álarcoktól” mentesen.

A kiértékelők nagyon fontos elemét képezik az Outward Bound tréningeknek. A tanulási célok elérését, a hatékony kiértékelők teszik lehetővé.  A tevékenységeket kiértékelők követik 
– általában csoportosan, de előfordul, hogy párban, vagy egyénileg-  melyek elméleti modellek  mentén a csoport érdekeit és céljait tartják szem előtt.